Često postavljana pitanja

Kako zakazati seansu?

Zakazivanje seanse je veoma jednostavno. Dovoljno je ostaviti Vaše podatke na kontakt strani. 

U slučaju da ima ikakvih nejasnoća, molim Vas pogledajte stranicu “Zakazivanje seanse”.

Nakon poslate poruke, na Vašu e-mail adresu će doći profesionalni odgovor na Vaš problem, koji će uključivati i sledeće podatke:

1) Koji je termin slobodan – U tekstu će biti naglašeno koliko je to po vremenu u Srbiji i u koliko je sati seansa po Vašem lokalnom vremenu. Vremenska razlika se izračunava na sajtu worldtimebuddy;

2) Koja je cena sense;

3) Kako izvrštiti uplatu;

4) Koji su uslovi terapijskog procesa;

5) Šta Vam je potrebno od programa kako bi se seansa odvijala bez problema.

 

U koje vreme se odražavaju seanse?

S obziorm da su klijenti najčešće van granica Srbije, vreme seansi se usklađuje sa Vašim mogućnostima. Jednostavnim klikom na stranicu www.worldtimebuddy.com možete videti koje je vreme trenutno kod Vas i koje je vreme u Srbiji. Na taj način se sa lakoćom možemo uskalditi sa  Vašim obavezama. Bitno je da naglasite u Vašem e-mail-u grad i zemlju u kojoj se nalazite kako bi Vam ponudio slobodan termin.

 

Koja su prava klijenta i terapeuta?

I terapeut i klijent podležu opštim zakonskim i moralnim pravilima.

Osnovna prava su:

-pacijent i terapeut sreću se  uvek u isto vreme koje je unapred određeno i koje se bez značajnog razloga ne menja, jedanput, dva puta ili više puta nedeljno u trajanju od 60min (individualna psihoterapija) .

-način plaćanja zavisi od dogovora pacijenta i terapeuta tj. nakon svake seanse, jedanput nedeljno ili mesečno.

-pacijent ima pravo da otkaže seansu najkasnije 24h pre zakazanog termina bez nadoknade. Seansa koja se ne otkaže ili se ne otkaže na vreme se naplaćuje.

-terapeut i pacijent usklađuju vreme godišnjih odmora tj. dužinu zimske i letnje pauze.

-brižljivo čuvanje podataka koje je pacijent izneo terapeutu predstavlja terapeutovu profesionalnu dužnost osim ukoliko su u pitanju informacije koje podležu zakonskoj obavezi i/ili zbog čijeg bi prećutkivanja život pacijenta ili nekog drugog mogao biti ugrožen.

-terapeut ne kontaktira sa članovima porodice, partnerom, prijateljima ili kolegama svog pacijenta osim ukoliko se o tome ne dogovori sa svojim pacijentom.

 

Kako izlgeda terapijska seansa?

Terapetsku odnos je profesionalni odnos između dve osobe koji ima svoje smernice odnosno strukturu. Bihevioralno kognitivna terapijska seansa sadrži sledeće elemente:

1) Zadavanje Bekovog testa anksionznosti i depresivnosti u cilju praćenja napredka od seanse do seanse.

2) Pravljenje dnevnog reda (terapeut i klijent predlažu teme za rad)

3) Sledi pregled terapijskog zadatka.

4) Povezivanje sa pretkodnom seansom.

5) Razrada dnevnog reda koji je prethodno dogovoren.

6) Povratna informacija i zakazivanje sledeće seanse.

 

Koliko traje seansa?

Seansa traje 60 minuta.

 

Koje je starosno doba klijenata sa kojima radim?

Moja lična preferencija je individualni rad sa osobama adolescentnog doba  pa sve do poznog odraslog doba.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Često postavljana pitanja

 • April 11, 2018 at 7:53 am
  Permalink

  Poštovani,
  Obraćam Vam se zbog sina koji ima 19 godina. Odličan djak, sada student, nema trauma (koliko je meni poznato) bez hroničnih bolesti. Tražio je pomoć stručnog lica jer oseća veliku napetost, prema njegovim rečima ima utisak da ga nešto pritiska a ne može da definiše o čemu se radi.. Postao je prilično nestrpljiv, razdražljiv prema nama -roditeljima, velika nervoza, loše spava, apetit ok. Pre izvesnog vremena žalio se na bolove u ledjima koji se sporadično javljaju. Lekar nije otkrio nikakav problem (brufen i ok). Sam je ispričao jednu sumanutu epizodu (čak i sam govori o tome kao o iracionalnom) gde je dobio napad panike, besa, teskobe da njegov najbolji drug nije ono što je mislio i da je izdao njegovo poverenje. Žali se na promenu raspoloženja… Negira suicidne misli, proveli smo sate u razgovoru ….Porodična situacija je dobra, nema konflikata i sukoba. Molim Vas za savet da li postoji još nešto što možemo da učinimo kako bi smo mu pomogli…napominjem da je sve ovo novo i da je tek zakazana terapija kod stručnog lica….
  Hvala.
  Srdačan pozdrav,

  Reply
  • April 11, 2018 at 7:56 am
   Permalink

   Postovana
   Sto pre mozete nadjite odlicnog psihijatra ili psihologa koji ce uci u problematiku i da se vidi sta je u pitanju. Prvo i osnicno je da se dijagnostifikuje pa onda cete se postaviti spram problema.

   Reply
 • February 10, 2016 at 8:48 pm
  Permalink

  moze pomoc imam problema sa davanjem svog novca nekom ili kako se navici kupiti nekom nesto porodici ili tako nesto da se navikavam da dajem stalno svoj novac nmogo me to muci izgleda da imam u sebi neku sebicnost ako mozete da mi pomognete bio bi vam zahvalan 🙂

  Reply
  • February 10, 2016 at 10:23 pm
   Permalink

   Postovani,
   zbog cega postoji problem davanja novca? kako to dozivljavate? da li je problem kupiti nesto drugom ili odreci se svog novca?
   ako je sebicnost u pitanju, zasto se razvila prema novcu?
   sve su to pitanja koja bi najpogodnije resavati u terapijskom odnosu, pa nebi bilo lose da se porazgovara. ako ste zainteresovani mozete se javiti prkeo kontakt stranice.
   s postovanjem
   Zarko

   Reply
 • July 8, 2015 at 1:02 am
  Permalink

  postovana Tanja, u mailu sam Vam odgovorio. Hvala na pitanju

  Reply
 • July 7, 2015 at 4:29 pm
  Permalink

  Postovani koliko kosta jedna seansa kod vas? Imam agorafobiju.

  Reply