Ko sve može da se javi psihoterapeutu?

Svako ko ima potrebe za savetovanjem bilo to zbog neurotskih problema ili životnih okolnosti može da se obrati terapeutu u svrhu savetovanja. ličnog rasta i razvoja ili psihoterapeutskog rada. Kao što se i fizičko zdravlje čuva, tako se mora čuvati i psihičko zdravlje koje predstavlja onu drug, duhovniju stranu, koja nas čini  onim što jesmo…ljudi.

Tačno je da se psihoterapeutu najčešće javljaju ljudi sa problemima kao što su depresija, anksioznost, panični napadi, fobije, socijalne fobije, anoreksija, problemi sa spavanjem i druge psihičke smetnje koje utiču na svakodnevno funkcionisanje. Ali nisu samo neurotski poremećaji ti koji nas ometaju u svakodnevici. Ljubomora, tuga, bes, stres, sve su to normlane emocije koje u velikom obimu mogu da oboje naš život i da ga učine mizernim. Zato su i to problemi kojima se bavi psihoterapija.

Možemo da zaključmo da psihoterapija služi da pojedinac popravi kvalitet svog života a ne samo da se reši neuroticizma i bolesti.

U slučaju da osečate petrebu za promenom, ako želite da radite na sebi individualna KBT terapija je idealna stvar za svakog čoveka koji želi da bolje upozna sebe, druge i Svet oko sebe.

Tu smo za Vas da zajendo proširimo vidike!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *