Koji poremećaji su indikovani za lečenje KB terapijom?

KBT se pokazala kao veoma uspešna i efikasna terapijska praksa koja rešava veliki broj neurotskih bolesti i životnih problema u opšte. Neke od indikovanih bolesti za KBT su:

anksioznost
depresija
panični napadi
fobije (uključujući agorafobiju i socijalnu fobiju)
stres
bulimija
anoreksija
opsesivno kompulsivni poremećaj
post-traumatski stresni sindrom
seksualne disfunkcije
bipolarni poremećaj
KBT takođe pomaže u otklanjanju prekomernog stresa, problemi sa niskim samopuzdanjem, iznemoglosti i sl.

U slučaju da patite od određenog problema, nema razloga za trpnju. Samo osoba koja je spremna da radi na svom problemu je ona koja može da se oseća bolje. Aktivirajte se, i javite nam se da zajedno rešimo Vaš problem. samo jednim klikom postavite pitanje ili zakažite seansu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Koji poremećaji su indikovani za lečenje KB terapijom?

 • December 29, 2015 at 9:10 am
  Permalink

  Poštovani, imam veliku fobiju od petardi. Specifično je što meni nije problem da se ja bojim ozlijede nego se jskih petardi bojim na 100 metara. Mene plaši zvuk i svaki puta kada čujem taj zvuk odmah krene ubrzano lupanje srca i crne misli. Vec sam se donekle naucio nositi s tim iz razloga jer imam 17 godina a svake zime ista prica. Dostigao sam nivo da dok sam u kuci me nije strah, ali cim bi se recimo otvorio prozor osjecao bih se isto kao vani i imao bih isti strah. Sve je počelo navodno kada sam imao 3 godine kad mi je jedna petarda od susjeda detonirala u blizini. Otad se nisam prestao bojati. Kada sad pomislim na takve situacije ne mogu doživiti takvo čuvstvo kao u toj situaciji. Sada mi to ne predstavlja nikakav problem i mogu sve riješiti u glavi, ali znam da idući put kada budem trebao ići nedje i proći pored petardi, radije bih 10 kilometara krug napravio nego prošao tuda i to mi stvarno stvara problem u životu. Osjećam se kao da se nikad to neće riješiti, do kraja života..

  Reply
  • January 5, 2016 at 2:22 pm
   Permalink

   Postovani,
   Moj savet Vam je da probate terapiju sistemske desenzitizacije. Tehnika bihevioralno kognitivne terapije koja se bavi razuslovljavanjem strahova po principu graduiranog izlaganja. To je nesto sto je u mom dosadasnjem radu sa specificnim fobijama dalo puno uspeha. Sistemska desenzitizacija je odlicna tehnika i moze da da brzo rezultate. Jako je bitno dobro postaviti tretman sto je stvar zajednickog rada i razrade situacija. Naravno vasa aktivnost i prdrzavanje je kljuc uspeha.
   s postovanjem ,
   Zarko

   Reply