Biografija

Žarko Petrović, diplomirani psiholog, licencirani bihevioralno kognitivni psihoterapeut

Srednjoškolsko oProfil Zarkobrazovanje stekao u Americi, Houston TX.
Diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu. Licencirani Kognitivno – bihevioralni psihoterapeut, stekao sertifikat  pod mentorstvom dr. Jezidmira Zdravkovića. 
Radio na projektu Gerento centra u Niškoj Banji kao psiholog.
U Zavodu za mentalno zdravlje Kliničkog centra Niš, radio kao psiholog – psihodijagnostičar. Tu stekao licencu i zvanje psihologa sa položenim državnim ispitom.
U Domu učenika srednjih škola radio kao psiholog na mestu defektologa za rad sa decom sa specijalnim potrebama.
U psihološkom savetovalištu pri Univerzitetu u Nišu, specijalizovao se za rad sa studentima koji pate od neurotičnih poremećaja. Radi kao kognitivno – bihevioralni psihoterapeut od 2010. godine i stručni konsultant je na portalu Stetoskop.info. U kliničkoj praksi se specijalizuje za neurotske poremećaje sa akcentom na sve oblike anksioznosti i straha (panični napadi, agorafobija, anksiozni poremećaj, fobije, socijalne fobije). Značajan uspeh je pokazao u radu sa životnim problemima: gubitak značajnih osoba, gubitak smisla života, personalne životne krize i bračne krize.
Vlasnik i kreator youtube kanala Zarko Petrovic na kome se obrađuju najbitinije teme iz psihoterpaije, psihologije i uopšteno problema življenja.
Adresa i mapa gde nas možete naći
Ulaz u zgradu i prilaz kabinetu je iz prostora parkinga
(Visited 37,942 times, 1 visits today)