Kako lečiti opsesivno kompulzivni poremećaj – kontrola kompulzija

pranje ruku higijena

Opseisvno kompulzivni poremećaj se sastoji iz opsesivne misli i kompulzivne radnje koja ima za cilj da dovede do razrešenja i opadanja anksioznosti. Iako je taj sistem razrađen, uspešno dovodi do opadanja anksioznosti, svako ko ima iskustva sa istim zna da je kratkog veka ovo olakšanje.

Zbog čega se ovo dešava i kako uspostaviti osnovnu i početnu kontrolu nad opsesivnim mislima, pogledajte u video snimku koji smo pripremili za Vas.

Ukoliko imate neka pitanja, sugestije slobodno postavite dole u komentaru, potpuno je anonimno. Ako Vam se dopada YT kanal subscribe-ujte se i lajkujte video jer mi puno znači.

 

(Visited 5,322 times, 2 visits today)

6 thoughts on “Kako lečiti opsesivno kompulzivni poremećaj – kontrola kompulzija

 • August 18, 2020 at 11:43 pm
  Permalink

  Postovani,
  Moj momak od malena pati od ovog poremecaja. Ima odredjene rituale: da odredjeni broj puta lupne nogama, da broji ivice, da obuca u hodniku bude idealno poravnjana, da sapun mora da padne tacno na sredinu kutijice inace pranje ruku ispocetka, gasenje muzike u autu kad prolazi pored nekih mesta, i jos mnogo toga. Kako ja mogu da mu pomognem i kako da se ponasam, i kakvi su prvi koraci ka izlecenju?
  Pozdrav.

  Reply
  • August 19, 2020 at 11:00 am
   Permalink

   jedino sto mozete da mu skrenete pazjnu da to radi i da ga savetuje da krene na psihoterapiju. vi ne mozete da mu pomognete jer licni odnos onemogucava profesionalni odnos koji je lekovit.
   ako ej zainteresovan za online ili rad uzivo neka pise pa cemo naci terapeuta za njega

   s postovanjem

   Reply
 • April 2, 2020 at 7:00 am
  Permalink

  Cao. Ja sam jedna zabrinuta mama. Moj sin ima 16 godina i mislim da ima okp. Prve opsesije su se javile kada je imao 10 god. Tu je bio strah od duhova, pa nerealni strahovi tipa, ja nisam ja itd. Posete psihologu su malo pomogle i nrko vreme je bio ok. Medjutim zadnjih godinu dana, počeo je prvo sa pranjem ruku, otvaranje vrata laktovima itd. U zadnjih par meseci je postao skroz asocijalan, opsesivan da neko ne udje u kucu, ne provali itd, pa tako noc provede skoro budan osluskivajuci svaki šum. Molim vas dajte mi savet. Hvala.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *