Ko sve može da se javi psihoterapeutu?

Svako ko ima potrebe za savetovanjem bilo to zbog neurotskih problema ili životnih okolnosti, može da se obrati terapeutu radi savetovanja. Kao što se i fizičko zdravlje čuva, tako se mora čuvati i psihičko zdravlje koje predstavlja našu duhovnu stranu.

Tačno je da se psihoterapeutu najčešće javljaju ljudi sa problemima kao što su depresija, anksioznost, panični napadi, fobije, socijalne fobije, anoreksija, problemi sa spavanjem i druge psihičke smetnje koje utiču na svakodnevno funkcionisanje, ali nisu samo neurotski poremećaji ti koji nas ometaju u svakodnevici. Ljubomora, tuga, bes, stres, sve su to normlane emocije koje u velikom obimu mogu da oboje naš život i da ga učine mizernim. Zato su i to problemi kojima se bavi psihoterapija.

Možemo da zaključmo da psihoterapija služi da pojedinac popravi kvalitet svog života a ne samo da se reši neuroticizma i bolesti.

U slučaju da osećate potrebu za promenom, ukoliko želite da radite na sebi, upoznate sebe, druge i svet oko sebe, individualna kognitivno-bihevioralna terapija je idealna terapija za Vas.

Tu smo za Vas da zajedno proširimo vidike!

 

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *