Lečenje kognitivno-bihevioralnom terapijom?

Kognitivno-bihevioralna terapija

(skraćeno: KBT, eng. Cognitive Behavioral Therapy) se pokazala kao veoma uspešna i efikasna terapijska praksa koja rešava veliki broj neurotskih bolesti i životnih problema uopšte. Neke od indikovanih bolesti koje rešava KBT su:

anksioznost
depresija
panični napadi
fobije (uključujući agorafobiju i socijalnu fobiju)
stres
bulimija
anoreksija
opsesivno kompulsivni poremećaj
post-traumatski stresni sindrom
seksualne disfunkcije
bipolarni poremećaj
KBT takođe pomaže u otklanjanju prekomernog stresa, problemima sa niskim samopouzdanjem, iznemoglošću i sl.

U slučaju da patite od određenog problema, nema razloga za trpnju. Samo osoba koja je spremna da radi na svom problemu je ona osoba koja može da se oseća bolje. Aktivirajte se, i javite nam se da zajedno rešimo Vaš problem. Samo jednim klikom postavite pitanje ili zakažite seansu.

(Visited 2,111 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Lečenje kognitivno-bihevioralnom terapijom?

 • July 12, 2020 at 8:16 am
  Permalink

  Poštovani, već 10 godina patim od ankcioznosti i napada panike, a povremeno mi se javi i depresija kao posledica istog.
  Svih 10 godina pijem terapiju koja je nekada davala efekta nekada ne. (Zoloft, seroxat, bromazepam, klomazepam, xanax, helex, dijazepam itd).
  Nakon 5 godina mučenja i terapije prestali su mi ekstremni napadi panike i javljali su se samo u određenim situacijama. Pocetkom 2019. godine mi je ukinuta terapija (tj postepeno smanjena) jer sam se bolje osjećala. 2 puta mi se vraćalo depresivno stanje i tada sam na svoju ruku pila zoloft otprilike nekih mjesec-dva, dok to nije prestalo. Međutim sada mi se javila i depresija i ankcioznost (teško disanje) i najgora verzija napada panike (ona koja me uhvati u kući ili bilo gdje, kada ne znam gdje se nalazim od njene jačine) . Plašim se da nikada neću živjeti normalno i da ovo nikada neće proći. Nisam u stanju da funkcionišem normalno.

  Reply
  • July 12, 2020 at 9:12 am
   Permalink

   postovana
   ako ste zainteresovani za online terapiju mozete mi pisati usmericu vas vec o davn oje vase stanje za tu opciju. jer toliko dugo kad traje i ne resavjau lekovi normalno je da se porba pshoterapija.tu sma ako treba

   Reply
 • December 29, 2015 at 9:10 am
  Permalink

  Poštovani, imam veliku fobiju od petardi. Specifično je što meni nije problem da se ja bojim ozlijede nego se jskih petardi bojim na 100 metara. Mene plaši zvuk i svaki puta kada čujem taj zvuk odmah krene ubrzano lupanje srca i crne misli. Vec sam se donekle naucio nositi s tim iz razloga jer imam 17 godina a svake zime ista prica. Dostigao sam nivo da dok sam u kuci me nije strah, ali cim bi se recimo otvorio prozor osjecao bih se isto kao vani i imao bih isti strah. Sve je počelo navodno kada sam imao 3 godine kad mi je jedna petarda od susjeda detonirala u blizini. Otad se nisam prestao bojati. Kada sad pomislim na takve situacije ne mogu doživiti takvo čuvstvo kao u toj situaciji. Sada mi to ne predstavlja nikakav problem i mogu sve riješiti u glavi, ali znam da idući put kada budem trebao ići nedje i proći pored petardi, radije bih 10 kilometara krug napravio nego prošao tuda i to mi stvarno stvara problem u životu. Osjećam se kao da se nikad to neće riješiti, do kraja života..

  Reply
  • January 5, 2016 at 2:22 pm
   Permalink

   Postovani,
   Moj savet Vam je da probate terapiju sistemske desenzitizacije. Tehnika bihevioralno kognitivne terapije koja se bavi razuslovljavanjem strahova po principu graduiranog izlaganja. To je nesto sto je u mom dosadasnjem radu sa specificnim fobijama dalo puno uspeha. Sistemska desenzitizacija je odlicna tehnika i moze da da brzo rezultate. Jako je bitno dobro postaviti tretman sto je stvar zajednickog rada i razrade situacija. Naravno vasa aktivnost i prdrzavanje je kljuc uspeha.
   s postovanjem ,
   Zarko

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *