Pitanja i odgovori

Ako Vas muče depresija, anksioznost, panični napadi, fobije, socijalna fobija, anoreksija, problemi sa spavanjem i druge psihičke smetnje koje utiču na svakodnevno funkcionisanje, ovo je pravo mesto za Vas.

U ovoj sekciji možete postaviti, potpuno anonimno, svako pitanje koje Vas muči. U najkraćem mogućem roku dobićete profesionalan odgovor sasvim besplatno.

Tu smo da bi Vam pomogli.

Slobodno nam pišite ili nas kontaktirajte preko e-mail -a.

 

(Visited 1,723 times, 1 visits today)

44 thoughts on “Pitanja i odgovori

 • July 11, 2018 at 7:51 pm
  Permalink

  Poštovani,
  Ja sam Miloš i mislim da imam anksiozno depresivni poremećaj. Funkcionišem normalno ali sa smanjenim intenzitetom raspoloženja i mogućnosti uživanja zbog opsesivnih misli koje ne dozvoljavaju da se opustim gdje doživljavam intezivni strah. Bavim se sportom i fizičkom aktivnošću što me mnogo smiruje ali čim se pojave opsesivne misli o depresivnosti opet idem u začarani krug. Imam jaku volju da se izvučem, međutim konstantno tražim odgovore po internetu i znam da je to veoma štetno. Možda i najveći strah je da neću moći iz ovog da se izvučem, jer sam pre ovoga bio druga osoba sa svom vedrinom i elanom. Nemam spoljašnje razloge za ovo stanje, problem je isključivo unutrašnji. Oprostite na dugom tekstu. Moje pitanje je da li je moguće da se izvučem iz tog stanja i kakav savet biste mi dali? Kao i da li je moguće da je problem u hemijskom disbalansu?

  Reply
  • July 11, 2018 at 8:05 pm
   Permalink

   Pozdrav
   Neuroza nema veze sa hemijskim disbalansom. Niti to mozete dovesti u red lekovima. Neuroza je psihicki problem i leci se psihoterapijom.
   Najzdraviji savet je da krenete n psihoterapiju sa terapeutom koji je strucan za opsesivnost.ako zelite kod mene javite se za online uslove.
   Puno o opsesivnosti imate na mom blogu i youtube kanalu. Pa se sa tehnikama i problematiko upoznajte tu.

   Reply
 • April 4, 2018 at 3:29 pm
  Permalink

  Htela bih da vam postavim jedno pitanje, vezano za vas clanak u kome se navodi da ,, ukoliko je neuroticnost konstantno duzi period prisutna u obliku izrazene anksioznosti, panicnih napada… moze da bude uvod u teske psihicke poremecaje? Ja sam neko ko ima upravo takvu dijagnozu u poslednjih 10 meseci ali ne koristim medikamente jer se mozda negde bolje i osecam bez njih. Pa sad moje pitanje u kakve zapravo bolesti vodi jedna takva dugogodisnja dijagnoza i koliko je ona zapravo moguca.
  Hvala vam unapred na vasem odgovoru.
  S srdacnim pozdravom, Danijela.

  Reply
  • April 4, 2018 at 3:33 pm
   Permalink

   Postovanje
   Moze biti razne stvari i verujem da ce da vas uplase, ali isto tako mislim da ne treba da brinete o ovom sto cu napisati. Neuroza moze prethoditi psihozi u nekim slucajevima. Moze dugotrajna neuroza da dovede do izmena u karakteru i da onda bude jos manje “popravljivo”, moze doci do duge patnje usled nepodnosljivosti simptoma i gubitka kvaliteta zivota..sto je verovatno vas slucaj

   Reply
 • March 12, 2018 at 3:32 pm
  Permalink

  Molim Vas za savet.Moja cerka svaki dan iyjavljuje kako nece da ide u skolu,kako misli da ce ici na popravni.Ima dva keca ,iz hemije i matematike.Inace je ove godine upisala Gimnaziju,ima 16 .god.U pocetku je bila srecna sto je uspel. Divni su profesori ,dobra su deca…Ali kaze da se plasi,jedinica.Najgora je u razredu ubedljivo.Nervozna je ,agresivna ,ima napade besa i veliki strah(Ili je velika lenjost).Razredna mi je rekla da se ne razlikuje od ostale dece samo da uci.Medjutim ja ne znam sta da radim ,kako da je motivisem i nateram da uciNe mogu sve tako da pustim ,moyda ce se kajati kasnije.Ona bi inace i da se prebaci sama kaze u neku skolu gde su manji kriterijumi.Ja bih prvo da pokusam sve, da se ne prebacuje,ona ne moze da bezi od obaveza.Prvi put se susrece sa ozbiljnim ucenjem.Zabrinuta sam ,ne znam kako da joj pomognem.I ona je pod veliki stresom ,i da je lenjost i bezobrazluk u pitanju,nije joj lako.Ima li nade?

  Reply
  • March 12, 2018 at 3:35 pm
   Permalink

   Zao mi je ne bavim se tim problemima. Verovatno je zapanjena ocekivanjima i moguce je da ste je prezastitili. Obratite se terapeutu koji radi sa mladima.ja se bavim lecenjem bolesti

   Reply
 • February 12, 2017 at 7:50 pm
  Permalink

  počela sam pre nedelju dana da pijem eftil i bipodis zbog nekih crnih misli koje su sada prošle a sada mi se samo javlja mali strah da li ću moći da se vratim na posao ili da još držim bolovanje….možda je suviše rano da se vratim na posao….kada će too skroz prestati da mi bude kao pre mesec dana.Hvala,unapred.

  Reply
  • February 13, 2017 at 10:48 am
   Permalink

   postovana to je pitanje za psihijatra

   Reply
 • April 30, 2016 at 5:24 pm
  Permalink

  kao radnik fizicko tehnickob obezbedjenja sa zeljom da pposetim psihijatra,dali imam problema sto se tice posla da ga izgubim ili tako nesto?Sta zakon kaze na to?

  Reply
  • April 30, 2016 at 5:37 pm
   Permalink

   Postovani,
   zakon je jasan po tom pitnaju i nemoguce je dobiti otkaz zbog posete psihijatru. veliki broj pregleda podrazumeva psihijatrijsku procenu i obavezni su, tako da sama poseta nista ne znaci. takodje ako se odredi dijagnoza vi imate jednaka prava, kako bi vam bilo jasnije to je kao kada bi dobili otkaz u firmi zato sto ste slomili ruku ili istegli vrat. takodje ustavom vam je zagarantovana jednakost. tako da slobodno idite nema diskriminacije.

   s postovanjem
   Zarko

   Reply
 • September 5, 2015 at 7:29 pm
  Permalink

  to nije pozitivno potkrepljenje sto ste naveli. to se izvodi drugacije.

  s postovanjem,
  Zarko

  Reply
 • September 5, 2015 at 6:25 pm
  Permalink

  Naravno da mi je dala hvala vam puno…ali npr situacija ajmo da odradimo to i to a onda imam iznenadjenje za tebe…i dobijem odgovor ja nevolim iznenadjenja

  Reply
 • September 5, 2015 at 5:48 pm
  Permalink

  Deca nuzno ne mora da vole skolu. to nije izbor njihov. Skoa mora da se predstavi kao nesto potencijalno lepo, ali ne nuzno i da vole. Vi kao roditelj ste u obavezi da nametnete detetu da izvrsava svoje obaveze. Tehnike koje se tokom savetodavnog rada rade na mojim terapijama su ucenje roditelja pozitivnom, negativnom potkrepljenu. sta je time pout. kako kvalitetn oplasiratitehniku i kada. Smatram da je za postizanje uspeha u skoli i obavljanje skolskih obaveza dobro kod male dece koristiti pozitivno potkrepljenje i polako kako odrastau prelaziti na negativno potkrepljenje- odnosno izbegavanje kazne.
  nadam se da vam je ovo dalo sonovne smernice.

  s postovanjem,
  Zarko

  Reply
 • September 5, 2015 at 5:44 pm
  Permalink

  Mozete li mi dati savet kako da (imam sina deset god.)mu pomognem da ne mrzi skolu ucenje pisanje obaveze odgovornosti vezane za skolu…vrlo je nezainteresovan i jasno se izjasnjava da mrzi da ide u skolu.pozz.hvala.☺

  Reply
 • August 27, 2015 at 5:45 pm
  Permalink

  Potreban mi je savet kako odvici dete od inter.i igrica?

  Reply
  • August 27, 2015 at 7:28 pm
   Permalink

   Postovanje,
   prvo mora da Vam postavim par pitanja:
   koliko dete ima godina, pol, koliko igra dugo igre?
   od ovih odgovora zavisi da li je to preslo u patologiju i treba da se radi sa roditeljima i detetom na resavanju zavisnosti od igrica ili je u domenu vaspitanja.
   ako je zavisnost, mora da se udje u terapijski program. Ako je u pitanju vaspitanje i nije alarmantno, pozitivno i negativno potkrepljenje bi bili pravi nacini da se sprovede vaspitanje i limitiranej vremena koje dete provodi za kompijuterom.
   s postovanjem,
   Zarko

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *